Lapsi- ja perhekuvauksen asuopas

Olen luonut tämän asuoppaan helpottamaan teidän valintojanne lapsi- ja perhekuvauksen vaatteiden ja asusteiden suhteen. Tärkeää on, että valitsemanne vaatteet eivät vie huomiota pois teistä ja teidän pikkuisestanne, vaan enemmänkin täydentävät teidän persoonianne sekä perhettänne.
Ehdottomasti tärkein asia kuvaukseen pukeutumisessa on, että näytätte itseltänne. Tämä asuopas ohjeistaa teitä valitsemaan vaatekaappinne sisällöstä asuja, joita normaalistikin käyttäisitte. Ei stressiä ja paineita lähteä kaupoille ostamaan uutta! Yleensä vanhoissa "luottovaatteissa" näytätte ja tunnette olonne parhaaksi. Tämä tunnelma välittyy myös kuviin!

VÄRIT.

Lapsi- ja perhekuvauksen asuvalinnat riippuvat paljon valitusta kuvauslokaatiosta. Yleensä neutraalit ja maanläheiset värit sopivat hyvin moneen eri kuvausmiljööseen. Neutraali ei tarkoita ainoastaan mustia ja harmaita, vaan neutraaleja sävyjä löytyy kaikista väreistä. Ehdottomia suosikkejani ovat murretut sävyt: sinapinkeltainen, metsänvihreä, laivastonsininen, viininpunainen, poltettu oranssi jne. Murretut sävyt toimivat kuvauksessa parhaiten, sillä ne heijastavat kauniisti valoa ja luovat luonnollisen ja tasaisen sävyn myös kasvoille.

Todella vaalealle iholle suosittelisin välttämään neon-sävyjä, sekä kirkkaita oransseja, pinkkiä ja kirkkaanpunaista. Useimmiten nämä sävyt sopivat parhaiten hieman tummemman ihonvärin kanssa.

KUVIOT.

Tämä toimii:
Kuviot on jees!
Mitä pienempi ja hienovaraisempi kuviointi asuissa on, sitä parempi!

Vältä näitä:
Suuret, ahtaat ja hullunkuriset kuvioinnit vaatteissa voivat olla häiritseviä. Ne vievät huomion pois kaikkein tärkeimmästä eli teistä! Yleensä myös eri kuviointien yhdisteleminen voi olla haastavaa, joten tässä suosittelen less-is-more ajattelutapaa.

Jee! Tuulinen kuvauspäivä! Valokuvissa rakastan liikettä! Lapsi- ja perhekuvauksessa on tärkeää, että asuissanne on mukava olla ja teidän on helppo touhuta lapsen kanssa. Siispä kuvaukseen suosittelen jo valmiiksi "sisäänajettuja" vaatteita. Tuulisen päivän sattuessa on ihanaa saada kuviin liikkeen tuntua vaatteiden avulla. Siispä hulmuavat hiukset ja väljät mekot ovat todellakin must!

ASUSTEET JA REKVISIITTA.

Hatut, aurinkolasit, korut, huivit yms. ovat hyvä lisä asuja yhdistellessä.
Eli messiin vaan!

Kuvausrekvisiitan tai propsien ei missään nimessä tarvitse olla päälleliimattuja tai tökeröitä. Parhaimmat propsit ovat niitä, mitä teillä olisi normaalistikin mukana: skeittilauta, lempilelut, polkupyörät, koiranpentu, piknik viltti tai vaikkapa take-away jädet!

USEIN KYSYTTYÄ:

Kuinka monta eri asukokonaisuutta kannattaa ottaa mukaan kuvaukseen?
Yleensä 1-2 eri asukokonaisuutta on riittävä määrä. Muistattehan ottaa asuja, mitkä ovat helposti ja sulavasti vaihdettavissa.

Entä jos emme osaa päättää?
Lähettäkää minulle Whatsapp-viesti tai soittakaa. Jutskaillaan yhdessä läpi mikä olisi juuri teille paras asukokonaisuus.

Onko logot vaatteissa ihan ehdoton EI?
Yleensä logot näyttävät vaatteissa aika häiritseviltä. Mutta poikkeuksiakin on! Laittakaa minulle kuva logosta ja katsotaan yhdessä sopiiko!

Ostimme juuri yhteensopivat tuulipuvut koko perheelle. Voimmeko laittaa ne kuvaukseen?
Lähtökohtaisesti en suosittele asujen yhteen matchaamista. Jälleen kerran, huomio kiinnittyy asuihin, ei teihin ;)

Emme ole koskaan käyneet valitussa kuvauslokaatiossa. Kuinka tiedämme mitkä värit sopivat juuri siihen miljööseen?
Käytän paljon aikaa kuvauslokaatioiden tutkimiseen ja etsimiseen. Autan mielelläni teitä valitsemaan oikeat vaatteet ja sävyt valitsemaamme lokaatioon.

CLOSE MENU
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0